Zalmfilet met proseccoroomsaus en gouden boerenkool

840 kcal / 45 min. bereiden / 20 min. oventijd / 4 personen

1) Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de boerenkool over de met bakpapier beklede bakplaat. Schep om met 1½ el olie (per 4 personen), peper en eventueel zout. Rooster 15-20 min. in het midden van de oven tot knapperig. Schep halverwege om.

2) Verwijder ondertussen het loof van de bospeen, maar laat er een stukje aan. Schil de bospeen met een dunschiller en snijd in de lengte doormidden. Verhit 2 el olie (per 4 personen) in een koekenpan en bak de bospeen met de specerijenmix in 8 min. op middelhoog vuur gaar. Schep af en toe om. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

3) Snipper ondertussen de sjalot. Doe de sjalot met de prosecco, peperkorrels en laurier in een steelpan en kook 10 min. in op hoog vuur. Schenk de slagroom erbij en kook in tot de helft.

4) Verhit de rest van de olie met de helft van de boter in een koekenpan met antiaanbaklaag. Bestrooi de zalmfilets met peper en het zout. Bak ze 5 min. op middelhoog vuur, keer halverwege. Haal de vis van het vuur en houd warm op een warm bord afgedekt met aluminiumfolie.

5) Zeef de proseccosaus boven de steelpan. Breng de saus opnieuw aan de kook, snijd ondertussen de rest van de boter in blokjes. Haal de pan van het vuur en roer met een garde de boterblokjes erdoor (monteren).

6) Bespuit de boerenkool met de gold glitterspray. Verdeel de zalm en bospeen over borden. Bestrooi met de boerenkool. Schep de helft van de saus over de vis en serveer de rest van de saus erbij.

Wat heb je nodig?

  • bakpapier
  • dunschiller

Extra tips

Bewaartip) De peen en de saus zijn 1 dag van tevoren klaar te maken. Bewaar apart afgedekt in de koelkast. Verwarm vlak voor serveren op middelhoog vuur.

Wijntip) Lekker bij dit gerecht is een glas Solatio Prosecco Spumante Extra Dry. Smaak: bubbels, droog. Herkomst: Italië. Gebruik ’m eerst voor de saus en geniet er dan van in het glas.

Visproduct

4 verse zalmfilets
150 g gesneden boerenkool
5½ el milde olijfolie
300 g verse bospeen
2 tl Souq Midden-Oosterse ovengroente kruidenmix
1 sjalot
200 ml prosecco
1 tl peperkorrels
1 laurierblad
250 ml verse slagroom
65 g ongezouten roomboter
½ tl zout 1 flesje gold glitterspray

Online vis bestellen

Het online bestellen van verse vis is ontzettend eenvoudig. Ons assortiment aan visproducten is uitgebreid, eenvoudig toe te voegen aan uw winkelwagen en wordt geleverd in heel Nederland. Nog nooit was het bestellen van verse vis online zo makkelijk. Kunnen we u verblijden met een overheerlijk visje? Bestel het vandaag nog!

U kunt makkelijk en snel de beste kwaliteit online vis bestellen in onze viswinkel. Kijk op uw gemak eens rond in onze webshop. Als u hulp nodig hebt bij het bestellen van uw vis dan staan we klaar om u te helpen. Want het persoonlijke van een lokale viskraam, vindt u online bij uw vishal. Wij zijn eenvoudig te bereiken via de mail, telefoon en sociale platforms zodat we u kunnen helpen bij het online bestellen van uw vis.

Uw vishal besteedt veel zorg en aandacht aan de kwaliteit van de vis die u online bestelt. Wanneer u kiest voor het online bestellen van vis bij uw vishal dan wordt uw bestelling vacuüm en gekoeld verpakt zodat de kwaliteit gewaarborgd blijft. Hierdoor bent u verzekerd van de beste kwaliteit vis die er online te bestellen is. En door onze manier van werken staan we garant voor de kwaliteit van uw vis, vanaf onze vishal, tot op uw eettafel.

Verse vis thuisbezorgd

Het is niet meer nodig om te wachten op uw favoriete viskraam, want het is nu mogelijk om uw vis online te bestellen bij uw favoriete viskraam. Een uitgebreid assortiment verse vis ligt voor u klaar in onze online toonbank. Wij bezorgen de verse vis door heel Nederland en komen dus ook graag bij u thuis. Het is namelijk onze passie om iedereen kennis te laten maken met de lekkerste vis van Nederland.

uwvishal.nl / onlinevisbestellen.com


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *