245 kcal / 25 min. bereiden / 6 uur wachten / 8 personen
1) Week de gelatine 5 min. in ruim koud water. Boen de citroen schoon, rasp ondertussen de gele schil en pers een halve vrucht uit. Snijd de andere helft in halve plakjes. Verwarm 1 el citroensap op laag vuur. Knijp de gelatine uit en laat het, van het vuur af, al roerend in het citroensap oplossen. Laat iets afkoelen.
2) Houd een paar sprieten bieslook achter voor garneren en snijd de rest fijn. Meng de zuivelspread met de mierikswortel, bieslook en 1 tl citroenrasp. Voeg al roerend het afgekoelde gelatinemengsel toe en breng op smaak met peper en eventueel zout.
3) Schaaf de bieten met een dunschiller of mandoline in dunne plakken van 2 mm en doe dit in de lengte met de komkommer. Dep de biet en komkommer droog met keukenpapier.
4) Gebruik de 8 stevigste komkommerlinten. Verdeel 3 el van de roomkaas erover, strijk glad en rol de linten op.
5) Bekleed de ovenschaal met vershoudfolie. Verdeel de plakjes zalm over de bodem en randen van de ovenschaal, laat 3-4 cm overhangen. Verdeel een laag roomkaas van 1 cm gelijkmatig over de zalm op de bodem. Verdeel de helft van de bietenplakjes erover en druk voorzichtig aan. Verdeel daar weer een laag roomkaas van 1 cm gelijkmatig over.
6) Verdeel de komkommerrolletjes in de lengte, liggend over de zuivelspread, zodat als je de terrine straks in plakjes snijdt, je mooie cirkels ziet. Vul de ruimte langs de randen van de schaal op met zuivelspread, verdeel nog een laagje over de bovenkant en strijk alles glad. Verdeel de rest van de biet erover en druk voorzichtig aan. Verdeel de rest van de roomkaas erover, strijk glad en vouw de overhangende zalm erover.
7) Vouw de folie dicht en druk voorzichtig aan. Laat 6 uur opstijven in de koelkast. Neem uit de vorm, verwijder de folie en verdeel de citroenplakjes en de rest van de bieslook erover.
Wat heb je nodig?
- vershoudfolie
- dunschiller, keukenmachine of mandoline
- ovenschaal S: 22 x 13 x 5 cm
Extra tips
Bewaartip) Je kunt de terrine 1 dag van tevoren maken. Bewaar tot gebruik goed afgedekt met vershoudfolie in de koelkast.
Bereidingstip) Veganisten aan tafel? Maak dan deze vegan terrine.
Visproduct
300 g gerookte zalmfilet (Bestel hem hier)
4 blaadjes gelatine
1 citroen
15 g verse bieslook
600 g zuivelspread
1 el mierikswortel
250 g gekookte bieten
1 komkommer
Online vis bestellen
Het online bestellen van verse vis is ontzettend eenvoudig. Ons assortiment aan visproducten is uitgebreid, eenvoudig toe te voegen aan uw winkelwagen en wordt geleverd in heel Nederland. Nog nooit was het bestellen van verse vis online zo makkelijk. Kunnen we u verblijden met een overheerlijk visje? Bestel het vandaag nog!
U kunt makkelijk en snel de beste kwaliteit online vis bestellen in onze viswinkel. Kijk op uw gemak eens rond in onze webshop. Als u hulp nodig hebt bij het bestellen van uw vis dan staan we klaar om u te helpen. Want het persoonlijke van een lokale viskraam, vindt u online bij uw vishal. Wij zijn eenvoudig te bereiken via de mail, telefoon en sociale platforms zodat we u kunnen helpen bij het online bestellen van uw vis.
Uw vishal besteedt veel zorg en aandacht aan de kwaliteit van de vis die u online bestelt. Wanneer u kiest voor het online bestellen van vis bij uw vishal dan wordt uw bestelling vacuüm en gekoeld verpakt zodat de kwaliteit gewaarborgd blijft. Hierdoor bent u verzekerd van de beste kwaliteit vis die er online te bestellen is. En door onze manier van werken staan we garant voor de kwaliteit van uw vis, vanaf onze vishal, tot op uw eettafel.
Verse vis thuisbezorgd
Het is niet meer nodig om te wachten op uw favoriete viskraam, want het is nu mogelijk om uw vis online te bestellen bij uw favoriete viskraam. Een uitgebreid assortiment verse vis ligt voor u klaar in onze online toonbank. Wij bezorgen de verse vis door heel Nederland en komen dus ook graag bij u thuis. Het is namelijk onze passie om iedereen kennis te laten maken met de lekkerste vis van Nederland.
uwvishal.nl / onlinevisbestellen.com