Video afspelen

Fileer een makreel
Leer het van één van onze specialisten!

Het fileren van een makreel kan een uitdagende taak zijn, maar met de juiste techniek en gereedschap kan het een stuk gemakkelijker worden. Hier is een stapsgewijze handleiding om een makreel te fileren:

Benodigdheden:
  • Een scherp fileermes
  • Een snijplank
  •  
Stap 1

Maak de makreel schoon door hem te spoelen onder koud stromend water. Verwijder alle schubben en dep de vis droog met keukenpapier.

 

Stap 2

Leg de makreel op zijn zij op de snijplank met de kop naar links en de staart naar rechts (of vice versa als je linkshandig bent). Plaats het mes op de bovenkant van de vis, net achter de kieuwen en snijd voorzichtig naar beneden tot je het bot raakt. Volg het bot met je mes en snijd door tot de staart.

Stap 3

Draai de vis om en snijd de andere kant van de vis op dezelfde manier.

 

Stap 4

Maak een insnijding in de buik van de makreel van de staart tot de kop. Trek de ingewanden uit de vis en spoel de buikholte grondig uit.

 

Stap 5

Plaats de makreel met de bovenkant naar beneden op de snijplank en maak een kleine inkeping achter de kop. Steek het mes tussen de ruggengraat en het vlees en snijd voorzichtig naar beneden richting de staart. Snijd langs de ruggengraat tot aan de staart.

 

Stap 6

Herhaal de vorige stap aan de andere kant van de vis om de tweede filet te verwijderen.

 

Stap 7

Leg de filet met de huid naar beneden op de snijplank en maak een inkeping aan het begin van de filet. Houd de staart van de filet vast en snijd het vlees los van de huid met behulp van kleine heen en weer gaande bewegingen van het mes. Trek het vlees voorzichtig weg van de huid terwijl je het mes naar voren beweegt.

 

Stap 9

Herhaal stap 7 aan de andere kant van de vis om de tweede filet van de huid te verwijderen.

En zo heb je een mooie, gefileerde makreel klaar om te bereiden!

UWVISHAL.NL

Online Vis Bestellen

Het online bestellen van verse vis is ontzettend eenvoudig. Ons assortiment aan visproducten is uitgebreid, eenvoudig toe te voegen aan uw winkelwagen en wordt geleverd in heel Nederland. Nog nooit was het bestellen van verse vis online makkelijk. Kunnen we u verblijden met een visje? Bestel het dan snel op uwvishal.nl of onlinevisbestellen.com .

Verse vis bestelt u online

U kunt makkelijk en snel de beste kwaliteit verse online vis bestellen in onze viswinkel. Kijk op uw gemak eens rond in onze webshop. Als u hulp nodig hebt bij het bestellen van uw vis dan staan we klaar om u te helpen. Want het persoonlijke van een lokale viskraam, vindt u online bij uw vishal. Wij zijn eenvoudig te bereiken via de mail, telefoon en sociale platforms zodat we u kunnen helpen bij het online bestellen van vis.

Een ruim assortiment verse visproducten staat online voor u klaar

Uw vishal biedt een divers assortiment garnalen, gerookte en verse vis, maar u vindt hier ook maaltijden en schaal- en schelpdieren. Staat uw vissoort er niet tussen? Neem gerust contact met ons op om uw wensen te bespreken. Uw vishal heeft namelijk een breed netwerk zodat we eigenlijk altijd wel kunnen komen aan uw favoriete vissoort.

De lekkerste verse vis online

Uw vishal besteedt veel zorg en aandacht aan de kwaliteit van de vis die u online bestelt. Wanneer u kiest voor het online bestellen van vis bij uw vishal dan wordt uw bestelling vacuüm en gekoeld verpakt zodat de kwaliteit gewaarborgd blijft. Hierdoor bent u verzekerd van de beste kwaliteit vis die er online te bestellen is. En door onze manier van werken staan we garant voor de kwaliteit van uw vis, vanaf onze vishal, tot op uw eettafel.

Verse vis thuisbezorgd 

Het is niet meer nodig om te wachten op uw favoriete viskraam, want het is nu mogelijk om uw vis online te bestellen bij uw favoriete viskraam. Een uitgebreid assortiment verse vis ligt voor u klaar in onze online toonbank. Wij bezorgen de verse vis door heel Nederland en komen dus ook graag bij u thuis. Het is namelijk onze passie om iedereen kennis te laten maken met de lekkerste vis van Nederland.

Van de zee, naar online verse vis verkopen

Wij zijn onderdeel van Vishandel Timmerman. De visserijtraditie van de familie Timmerman gaat terug tot het jaar 1880. In die jaren ventte grootvader met Zuiderzeevis, waaronder snoekbaars, paling, karper, bot en spiering. Halverwege de jaren zestig werd hier zeevis aan toegevoegd. In de daarop volgende jaren is het assortiment steeds verder uitgebreid.

Verse vis kan op veel verschillende plaatsen worden gevangen, afhankelijk van het type vis en de regio waarin je je bevindt. In Nederland wordt bijvoorbeeld veel verse vis gevangen in de Noordzee, het IJsselmeer, de Waddenzee en de Zeeuwse wateren. In andere delen van de wereld worden verse vissoorten gevangen in de oceanen, rivieren, meren en andere waterlichamen.

Het is belangrijk om te weten waar de vis die je koopt vandaan komt en hoe deze is gevangen of gekweekt. Dit kan helpen om ervoor te zorgen dat je vis koopt die duurzaam is gevangen of gekweekt, en dat kan bijdragen aan het behoud van de visbestanden en de gezondheid van de oceanen en andere waterlichamen.

Uw vishal verkoopt online de lekkerste vis

Kleinzoon Rolf en zijn compagnon David van der Toorn, zetten op een eigentijdse manier voort wat grootvader al in 1880 is begonnen. Met een moderne online viswinkel waar u op elk moment van de dag verse vis kunt bestellen. U koopt dus nog steeds dezelfde kwaliteit vis, maar dan online. Als het ware bestelt u uw vis rechtstreeks uit de zee. Verser zult u uw vis niet krijgen

uwvishal.nl / onlinevisbestellen.com